Czyściwa dla gastronomii – polecane produkty

Czyściwa papierowe

Wielozadaniowe czyściwa celulozowe – dlaczego warto?

Czyściwa dla gastronomii

Czyściwa gastronomiczne produkowane są z najlepszej jakościowo celulozy, przy zachowaniu wszystkich standardów. Wyróżnia je chłonność i wytrzymałość – nie rozwarstwiają się i doskonale “pracują” z różnego rodzaju płynami i substancjami. Dla branży gastronomicznej proponujemy wybór czyściw celulozowych TORK, które dopuszczone są do kontaktu z żywnością. Poniżej znajdziesz produkty, dzięki którym nie tylko zwiększysz efektywność pracy zespołu, ale też zoptymalizujesz koszty przedsiębiorstwa.

Pamiętaj – dobrze dobrane czyściwo do zadania to gwarancja bezpieczeństwa – redukcja ryzyka rozprzestrzeniania się groźnych bakterii i drobnoustrojów!

W branży gastronomicznej sprawdzą się głównie czyściwa w roli centralnego dozowania – idealne do sprzątania, wycierania, czyszczenia i polerowania. Wraz z systemem dozującym pozwalają zachować najwyższe standardy higieny, jednocześnie ograniczając zużycie i redukcję odpadów.

Czyściwa celulozowe TORK dla gastronomii

Naszym klientom proponujemy najlepsze jakościowo produkty marki TORK, z którą współpracujemy od wielu lat. Mamy pewność, że czyściwa spełnią najbardziej wygórowane oczekiwania i sprawdzą się w kuchniach, barach, restauracjach o różnych standardach.

W ofercie mamy różne rodzaje czyściw, przeznaczonych do użytku w branży gastronomicznej do różnego rodzaju zadań.

Rodzaje czyściw dla gastronomii:

  • makulaturowe
  • celulozowe
  • włókninowe

Czyściwa TORK:

  • wyróżniają się chłonnością i wytrzymałością,
  • są niskopylne, nie pozostawiają śladów na czyszczonych powierzchniach, nie rozwarstwiają się pod wpływem wody,
  • są bardzo wydajne – wraz z systemami dozowania pozwalają znacznie zredukować koszty wyposażenia kuchni w niezbędne artykuły,
  • pozwalają zachować najwyższy poziom higieny i czystości,
  • mają wszechstronne zastosowanie – są uniwersalne, można ich używać na sucho (np. do polerowania), jak i na mokro (do czyszczenia, mycia różnych przedmiotów i powierzchni),
  • posiadają liczne certyfikaty (FSC, Ecolabel, For Wiping dopuszczający do kontaktu z żywnością),
  • są w wygodnych opakowaniach, łatwych w obsłudze,
  • są odporne na wysoką temperaturę (można je sterylizować w temperaturze nawet 140 stopni).
Czyściwa dla gastronomii

Sprawdź wszystkie produkty TORK