Czyściwa TORK dla branży gastronomicznej

Czyściwa przemysłowe

Dobór czyściwa do zadania, które chcecie wykonać

Czyściwa TORK

Czyściwa TORK – rodzaje, przeznaczenie, zalety

Czyściwa z certyfikatem ISEGA

Jakie ręczniki papierowe są najlepsze dla branży gastronomicznej? O czym pamiętać wybierając czyściwa do osuszania rąk i innych czynności w kuchniach, restauracjach, barach? Czy wszystkie czyściwa mogą być używane w lokalach gastronomicznych? Odpowiedzi na te pytania oraz inne przydatne informacje znajdziesz poniżej – zachęcamy do lektury poradnika eksperta Higiena Serwis.

Po pierwsze – bezpieczeństwo potwierdzone certyfikatami

Ręczniki papierowe i czyściwa celulozowe uznawane są obecnie za standardowe i podstawowe wyposażenie kuchni w lokalach gastronomicznych. Wybierając je należy jednak pamiętać, że nie wszystkie dostępne na rynku produkty mogą mieć bezpośredni kontakt z żywnością i nie wszystkie spełnią swoje zadanie. Wybierając czyściwa do kuchni trzeba pamiętać, że muszą one posiadać certyfikat ISEGA, który jest gwarancją bezpieczeństwa.
Dlaczego to tak ważne? Ponieważ tylko certyfikowane produkty są na pewno bezpieczne, dobrze przebadane i na pewno w ich składzie nie znajdują się żadne zanieczyszczenia.

Zobacz wszystkie produkty TORK: https://www.higienaserwis.pl/produkty-tork

Po drugie – odpowiednia struktura i mięsistość

Ręczniki papierowe i czyściwa używane w gastronomii muszą spełniać swoją rolę, a więc dokładnie oczyszczać powierzchnię i różne przedmioty oraz szybko i dobrze osuszać dłonie. Tylko mięsiste i grube czyściwa doskonale chłoną nie tylko wodę, ale i inne płyny (również te trudne do usunięcia np. tłuszcze, oleje).
Dobrej jakości czyściwa nie rozrywają się podczas użytku i mają obniżoną pylność, dzięki czemu osuszana powierzchnia pozostaje nieskazitelnie czysta.

Czyściwa Tork dla gastronomii

Po trzecie – ekonomia, niskie zużycie, wydajność

Wybierając czyściwa do kuchni warto postawić na ekonomiczne i wydajne produkty, z dopasowanymi podajnikami. Dzięki temu użytkownicy będą korzystali z czyściw ekonomicznie, pobierając z podajnika tylko taką ilość ręcznika, która jest potrzebna.

Więcej o dozownikach i podajnikach znajdziesz na naszej stronie – dowiedz się więcej o optymalizacji kosztów w swojej firmie: https://dozownikipodajniki.pl/

Dozowniki do ręczników papierowych

Jakie czyściwa, ręczniki papierowe wybrać do kuchni w lokalu gastronomicznym? Podsumowanie

  • Posiadające certyfikat ISEGA dopuszczający do kontaktu z żywnością.
  • Wytrzymałe i mocne (jeden odcinek wystarczy do osuszenia rąk).
  • Chłonne, o wysokim stopniu absorbcji – umożliwiające wyczyszczenie nawet silnie zabrudzonych powierzchni.
  • O obniżonej pylności (nie pozostawiające pyłu).
  • Grube i mięsiste – tylko takie zapobiegną poparzeniu podczas oczyszczania ciepłych powierzchni lub skaleczeniu przy osuszaniu ostrych krawędzi.
  • Miękkie i miłe w dotyku.
  • Wydajne, dopasowane do odpowiedniego systemu dozowania (dedykowane stojaki, podajniki).

Jeśli masz więcej pytań lub potrzebujesz profesjonalnej porady – skontaktuj się z nami, pomożemy ci dobrać produkty odpowiednie dla twojej branży i potrzeb. Napisz lub zadzwoń: https://www.higienaserwis.pl/kontakt

Zachęcamy do podjęcia współpracy z hurtownią Higiena Serwis – na rynku jesteśmy już 20 lat, oferujemy bardzo atrakcyjne warunki, świetną obsługę, liczne rabaty i promocje. Nasi klienci cenią długofalową współpracę z nami i możliwość realizowania zamówień poprzez panel B2B. Zapraszamy! Odwiedź nasz sklep, zobacz ofertę, zrób zamówienie korzystając z promocji: https://www.higienaserwis.pl/