System 4 kolorów TORK – bezpieczeństwo i higiena
Popraw wydajność i obniż koszty z rozwiązaniami TORK
Czyściwa i ręczniki papierowe w kuchni są niezbędne i niezastąpione – używa się ich nie tylko do osuszania rąk, ale też wycierania narzędzi i sprzętów kuchennych, osuszania żywności, porządkowania i sprzątania stanowisk do przygotowywania posiłków dla gości. Bardzo ważne jest więc, by dawały jak największy komfort i zapewniały bezwarunkowe bezpieczeństwo. Czyściwa do kuchni muszą być chłonne i doskonale radzić sobie z opornymi plamami, tłustymi zabrudzeniami. Równie istotne jest, by dobrze pracowały w kontakcie z wodą i nie rozrywały się pod wpływem wilgoci.
Ręczniki papierowe i czyściwa>> są już standardowym wyposażeniem kuchni i barów w branży gastronomicznej. Warto jednak wybrać te, których jakość zapewnia mniejsze zużycie – powinny być odpowiednio grube i mięsiste, bo tylko wtedy dobrze poradzą sobie z zadaniem, bez rozrywania wchłoną wodę i inne płyny.
Certyfikat ISEGA znajdujący się na opakowaniach czyściw i ręczników kuchennych oznacza, że są one dopuszczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością, a więc mogą być używane w kuchniach, przy barach i w strefach wydawania posiłków.
Pamiętaj, że dobrze dobrane czyściwo i systemy dozowania to: