Wydajne czyściwa i ręczniki papierowe do kuchni

Tork system 4 kolorów

System 4 kolorów TORK – bezpieczeństwo i higiena

Czyściwa TORK

Popraw wydajność i obniż koszty z rozwiązaniami TORK

TORK Polska

Czyściwa i ręczniki papierowe w kuchni są niezbędne i niezastąpione – używa się ich nie tylko do osuszania rąk, ale też wycierania narzędzi i sprzętów kuchennych, osuszania żywności, porządkowania i sprzątania stanowisk do przygotowywania posiłków dla gości. Bardzo ważne jest więc, by dawały jak największy komfort i zapewniały bezwarunkowe bezpieczeństwo. Czyściwa do kuchni muszą być chłonne i doskonale radzić sobie z opornymi plamami, tłustymi zabrudzeniami. Równie istotne jest, by dobrze pracowały w kontakcie z wodą i nie rozrywały się pod wpływem wilgoci.

Ręczniki papierowe i czyściwa>> są już standardowym wyposażeniem kuchni i barów w branży gastronomicznej. Warto jednak wybrać te, których jakość zapewnia mniejsze zużycie – powinny być odpowiednio grube i mięsiste, bo tylko wtedy dobrze poradzą sobie z zadaniem, bez rozrywania wchłoną wodę i inne płyny.

Certyfikat ISEGA znajdujący się na opakowaniach czyściw i ręczników kuchennych oznacza, że są one dopuszczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością, a więc mogą być używane w kuchniach, przy barach i w strefach wydawania posiłków.

Ekonomiczne i wydajne czyściwa dla branży gastronomicznej

Pamiętaj, że dobrze dobrane czyściwo i systemy dozowania to:

  • Bardzo duża oszczędność pieniędzy – dobrej jakości czyściwa zużywa się znacznie mniej!
  • Lepsza efektywność i większa wydajność.
  • Bezpieczeństwo – czyściwo używa się po jednym odcinku do każdej z czynności, co redukuje ryzyko przenoszenia się bakterii i zmniejsza ryzyko zakażenia żywności.
  • Higieniczne i komfortowe warunki pracy.

Zobacz czyściwa polecane dla branży gastronomicznej>>